söndag 18 januari 2009

Red Dwarf VIII

Titel: Red Dwarf VIII
Utgivare: 2entertain / BBC
År: 1999
Produktionsland: UK
Genre: Komedi
Regissör: Ed Bye
Skådespelare: Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules, Robert Llewellyn, Chloë Annett, Norman Lovett and Hattie Hayridge.
Var: Hemma.
Med: Suss och Martina

Jopps, en tv-serie.. Men då vi såg hela i en sittning (inte en SÅ stor bedrift med brittiska serier) så slänger jag in den här.

Lister, Cat, Kryten, Kochanski och Holly flyger tillbaka till en av nanorobotar återuppbyggd Red Dwarf där de finner att även den tidigare döda besättningen blivit återbyggd vilket leder till (med osviklig halvsunking komediserielogik) att trots allt konstigt som att det är 3 miljoner år senare och man befinner sig ST:V-långt ut i rymden tolkar situationen som att Lister snott ett skepp (trots att inget saknas) som han inte får flyga och hittat tre personer som inte borde vara där (även om nu Kochanski borde finnas med i besättningslistan). Så, hotade av två år i finkaburen för detta så bevisar de sin oskuld men detta genom att bryta diverse förordningar som leder till att de får två år i finkaburen för detta istället. *burkskratt*

Red Dwarf är en underbar serie, men det känns verkligen som att de nog skulle lagt ner den efter serie VI. Föregående säsong var sisådär och även så denna. Det ÄR rolig av och till, ganska ofta tillochmed, men det bygger alltför mycket på gamla skämt från serien och alltför mycket upprepanden.. Ex. Lister och Rimmer blir fösta genom korridoren till Kaptenens kontor som sitter och ser besviken/förnärmad/irriterad ut.. *burkskratt* ggr 10

En skoj serie, som fortsätter roa även i denna sista (?) serie, men som borde fått självdö efter 6:an..

3 scuttlebots av 7 möjliga är tyvärr allt jag kan ge denna..

(S och M.. Då vi såg denna alla tre, editera gärna detta med egna synpunkter och lägg till era betyg..)

En andra åsikt - Susanne
Jag tycker att det här är en av de bättre Red Dwarf säsongerna. dynamiken känns fräschare eftersom det är fler karaktärer och i och med att de gått tillbaka till att spela in med publik så är den komiska timingen också bättre. Visst finns det scener som skulle kunna tas bort och vissa sekvenser är alldelens för långa och utdragna och ologiska men i allmänhet så gillar jag det här.
Jag skulle gärna se en fortsättning men tyvärr verkar det orimligt. Enligt rykten ska det sock komma två halvtimmes-långa specialavsnitt i år så jag får väl hoppas på det och tillsvidare få min törst efter brittisk scifi-humor mött av Doctor Who.
Jag ger Red Dwarf VIII fyra insmugglade Chicken Vindaloo av sju möjliga.

Och en tredje åsikt - Martina
Precis som 'dreas är jag mer förtjust i de tidigare säsongerna, jag tycker faktiskt att från det ögonblick som Kochanski dyker upp som "regular cast" så förlorar serien lite av den humor som fanns tidigare. Jag respekterar att Chris Barrie var less på rollen som Rimmer och inte hade tid, vilket var anledningen till att han skrevs ut ur serien ett tag, men Kochanski är helt enkelt inte lika rolig och det blir inte ett lika bra samspel mellan henne och de andra.

Just i säsong 8 så finns det med så många trötta upprepningar (kaptenens kontor IGEN?!) att det till slut inte är roligt längre. Visst, det finns många ljuspunkter även i den här säsongen, men på det stora hela tycker jag att det är den tamaste. Jag är inte heller ett jättestort fan av studiopublik, det var rentav ganska skönt att slippa den i säsong 7... (och säsong 6? Kommer ej ihåg).

Nej, även fast det är kul att se sista säsongen och det finns en del humor även i den (The Canaries och deras olika uppdrag - fantastiskt!) får Red Dwarf säsong 8 bara två extra robothuvuden av fem.

3 kommentarer:

Arina sa...

En liten iakttagelse. Visst var serien mer lågbudget i början? Det känns som att ju längre den gick desto mer pengar hade de och desto tjusigare blev allting, men den förlorade också något av charmen.

'dreas sa...

Bättre och bättre.. *flin* Mer påkostade i alla fall.. Jo, tror inte att de två är relaterade som så, men det känns som att budgetens ökande följer humorns minskande =)

Martina sa...

En del av charmen med serien var ju just att den var så lågbudget. De tog ut svängarna mer då och hittade på innovativa lösningar som de inte behövde göra senare, vilket gjorde att det inte blev lika kul.