söndag 22 mars 2009

The Librarian: The Curse of the Judas Chalice

Titel: The Librarian: The Curse of the Judas Chalice
Utgivare: TNT
År: 2008
Produktionsland: USA
Genre: Komedi, äventyr
Regissör: Jonathan Frakes
Skådespelare: Noah Wyle, Bob Newhart, Jane Curtin
Var: Hemma.
Med: Sambon.

Jag gillar The Librarian-filmerna. Ettan, Quest for the Spear, är helt briljant. Tvåan, Return to King Solomon´s Mines, hade förstås kunnat vara bättre men hey, det är en helt acceptabel äventyrsfilm och regissören Jonathan Frakes, allas vår commander Riker, hade en yttepytteliten biroll (han syns i bild i säkert tre sekunder).

Trean då? Jo, återigen en helt acceptabel äventyrfilm. Alla tre filmerna är tv-filmer inspelade för TNT, men de håller ändå hög klass (veckans amerikanska tv-film brukar ju annars inte vara ett begrepp som borgar för kvalitet) och är roliga, med dialoger som känns genomarbetade även om handlingen parodierar Indiana Jones mer än bara lite.

I The Curse of the Judas Chalice börjar Flynn Carsen känna sig utbränd, och hans chefer Judson och Charlene föreslår att han ska ta semester. Flynn drömmer (bokstavligen drömmer) om New Orleans och beger sig därför dit för att ta reda på vad drömmen handlar om. På en nattklubb träffar han den vackra sångerskan Simone, som på något sätt vet att han är Bibliotekarien och som själv har en farlig hemlighet. Tillsammans måste de hitta Judasbägaren, som sägs kunna väcka döda vampyrer till liv...

Originell - nej. Rolig - ja. The Curse of the Judas Chalice får tre vampyrfladdermöss av fem möjliga, och det ska bli kul att se hur länge de kan fortsätta med filmerna utan att det börjar vara uttjatat. Men jag skulle nog hellre se att det blev en tv-serie av det hela.

1 kommentar:

Fia sa...

Åh denna måste jag ju se!