måndag 12 januari 2009

Jumper

Titel: Jumper
Utgivare: 20th Century Fox
År: 2008
Produktionsland: USA
Genre: Action, Science fiction
Regissör: Doug Liman
Skådespelare: Hayden Christensen, Rachel Bilson, Samuel L. Jackson, Diane Lane
Var: Hemma.
Med: Sambon.

Nja, det fanns ju en anledning till varför jag inte såg den här på bio - tunn story, Hayden Christensen - need I say more?

Ok, ok, Samuel L. Jackson är med och det uppväger ju en del, men den här idén med "I´m gonna kill you - for no particular reason!" börjar kännas lite sliten. Jag saknar en djupare mening med den här filmen - varför finns den har mutationen? Vilka är egentligen paladinerna (nu förklaras de med en enda mening i förbifarten)? Det hade ju kunnat bli så mycket bättre.

Storyn är iallafall som följer:

Den unge David Rice upptäcker en dag att han kan teleportera. Han rymmer hemifrån, kommer över en massa pengar och lever livets glada dagar i ett gäng år - tills han blir upptäckt av en hemlig organisation vars syfte är att spåra upp och döda alla "jumpers". Eftersom David är en hyvens kille så måste han ju rädda sin pappa och sin childhood crush från skurkarna, och dessutom överleva själv på nåt vänster. Och eftersom det här är en amerikansk film... ja, ni kan säkert lista ut hur det går.

Nä, det här var trist. Två mycket svaga paladiner av fem möjliga. (Nu överger jag också den sjugradiga skalan till förmån för en femgradig. Det känns helt enkelt bättre.)

Inga kommentarer: